Regionalna razvojna agencija JUG

Regionalna razvojna agnecija JUG je akreditovana agencija za regionalni razvoj koja pokriva oblast Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga. Misija RRA JUG je unapređivanje standarda i kvaliteta života svih građana ovih okruga kroz stimulisanje zdravog poslovnog okruženja i stvaranja novih radnih mesta što dovodi do poboljšanja kvaliteta života u regionu.

Cilj RRA JUG je podrška institucionalnim naporima za ostvarivanje sveobuhvatnog i održivog ekonomskog razvoja Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga kroz izgradnju kvalitetnih ljudskih resursa, stvaranje zdravog poslovnog okruženja i plodnog tla za privlačenje stranih investicija, povezivanje i saradnju sa drugim regionalnim, nacionalnim i međunarodnim institucijama, a sve u skladu sa procesom Evropskih integracija.

Primarna uloga RRA JUG je pomoć lokalnim akterima da deluju na određeni način kako bi u potpunosti iskoristili potencijale regiona. Misija RRA je da se poboljša kvalitet života građana koji žive u regionu i to će se postići kroz implementaciju pet osnovnih ciljeva. Oni se fokusiraju na obezbeđivanje dobrog prostornog planiranja, rešavanje potreba privatnog sektora i na taj način otvaranje novih radnih mesta, dizajn, razvoj i implementaciju ključnih regionalnih projekata, prikupljanje i analizu svih relevantnih podataka u vezi sa razvojem u regionu, i promocija i opšte zastupanje u regionu i raznih institucija u njemu.

  • Regionalna razvojna agencija JUG
  • Obrenovićeva 38, Niš Srbija
  • 018 / 515 – 447
  • www.rra-jug.rs