08.04.2016.

Održan II modul Škole kreativne ekonomije posvećen mapiranju KKI i institucionalnom okruženju

U okviru drugog modula Škole kreativne ekonomije, predavanja i radionice su održali Hristina Mikić direktor Grupe za kreativnu ekonomiju, Dejan Molnar sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu,  Kristijan Asković iz udruženja Roma Pralipe iz Pirota, Radmila Nešković iz UG Ternipe iz Pirota, Milica Pekić direktor Kiosk platforme i GHUB12, Marija Bjelopetrović iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji i Ivana Zečević iz Ministarstva kulture i informisanja.

Oni su polaznike upoznali sa različitim aspektima razvoja kreativne ekonomije na lokalnom nivou i primerima dobre prakse povezivanja lokalnog ekonomskog razvoja i kreativnih industrija u Srbiji i svetu.

Škola kreativne ekonomije je  jedinstveni program edukacije lidera u oblasti kreativne ekonomije. Ove godine program je posvećen lokalnom razvoju i kreativnoj ekonomiji i na njoj će učestvovati 25 vodećih domaćih i stranih predavača iz oblasti planiranja razvoja kreativne ekonomije koji će učesnicima preneti svoja iskustva. Škola se odvija pod pokroviteljstvom UNESCO Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

DSC05527-min

DSC05436-min

DSC05406-min

DSC05480-min

DSC05516-min

2(1)-min

DSC06564-min

DSC06551-min

DSC06704-min

Milica Pekic Transparentna raspodela sredstava

Hristina Mikic Mapiranje kulturnih i kreativnih industrija u Pirotu

Radmila Nešić Unapređenje položaja Roma u Pirotu: primer rada TERNIPE Pirot

Kristijan Askovic Mapiranje romskih kreativnih industrija u Pirotu

Dejan Molnar Institucionalno okruzenje i upravljanje KKI

Ivana Zečević UNESCO Konvencija o raznolikosti kulturnih izraza 2005