22.04.2016.

Završeni III i IV modul Škole kreativne ekonomije

Od 18. aprila održani su III i IV modul Škole kreativne ekonomije 2016: Lokalni razvoj & kreativne industrije. Predavanja su održali Hristina Mikić direktor Grupe za kreativnu ekonomiju, Hazim Begagić sa Univerziteta u Tuzli, Slavica Vujović iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, Vesna Crnković direktorka Narodne biblioteke u Jagodini, Marijana Kolarić selektorka Pančevačkog bijenala savremene umetnosti, Rade Milić iz Centra za urbani razvoj, Petya Koleva Interculturaconsult iz Sofije, Milena Mićić Milošević direktorka Zavičajnog muzeja Knjaževac, Lidija Milašinović direktor Narodnog muzeja u Kikindi, Boban Nikolić iz Opštine Pirot, Nenad Petrović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Pirot i drugi.

Oni su polaznike upoznali sa različitim aspektima razvoja kreativne ekonomije na lokalnom nivou i primerima dobre prakse povezivanja lokalnog ekonomskog razvoja i kreativnih industrija u Srbiji i svetu. Posebnu pažnju privukle su teme kreativno preduzetništvo i digitalne tehnologije u funkciji promocije kulturnih i kreativnih industrija.

Škola kreativne ekonomije je  jedinstveni program edukacije lidera u oblasti kreativne ekonomije. Ove godine program je posvećen lokalnom razvoju i kreativnoj ekonomiji i na njoj će učestvovati 25 vodećih domaćih i stranih predavača iz oblasti planiranja razvoja kreativne ekonomije koji će učesnicima preneti svoja iskustva. Škola se odvija pod pokroviteljstvom UNESCO Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Hazim Begagic

Milica Pekic

DSC06454

DSC06521

DSC06108

DSC06659

DSC05949

DSC06229

DSC06652

DSC06614

DSC06252

DSC06380-min

DSC06306-min

Hristina Mikić Kreativno preduzetništvo

Petya Koleva International cooperation and EU support to Creative Industries

Hazim Begagić Tržiste rada i zapošljavanje

Rade Milić Digitalne tehnologije i kultura

Slavica Vujović Difuzni muzej Bač

Nataša Pavlović Bujas Kreativne industrije u funkciji podizanja konkurentnosti

Nenad Petrović Podsticaji zapošljavanju u Pirotu

Vesna Crnković AgroLib seoske biblioteke u funkciji podsticanja preduzetništva

Marijana Kolarić Korišćenje sredstava iz EU: iskustva grada Pančeva

Lidija Milašinović Uloga muzeja i participacije publike u promociji lokalne kulture

Boban Nikolić Lokalna kultura u funkciji razvoja turizma i privrede Pirota