Communities Connecting Heritage: Global Threads

U saradnji sa U.S. Department of State’s Cultural Programs Division in the Bureau of Educational and Cultural Affairs, World Learning  sprovodi program Communities Connecting HeritageSM. Program je namenjen uključivanju zajednica, osnaživanju mladih i izgradnji partnerstva između zajednica u USA i ključnim strateškim regionima kroz projekte razmene koji se bave istraživanjem kulturnog nasleđa. Projekti su fokusirani na nematerijalno i materijalno nasleđe i njihovom zaštitom i interpretacijom kroz zajednički rad stručnjaka i članova zajednice i osnaživanjem pozitivnih narativa koji su vezani za njega vezani.

U saradnji sa  Global Ties Akron (Ohio, USA), projekat Global Threads bavi se izgradnjom kapaciteta 20 učesnika koji će kroz svoje priče, video intervjue i fotografije prenositi priče o kulturnom nasleđu Kikinde i Akrona. U okviru projekta biće kreiran Global Threads Online magazin i organizovan Food Art Expo – manifestacija koja promoviše gastronomsko nasleđe Kikinde i Akrona i koja će pomoći unapređenju javne svesti o gastronomskom nasleđu lokalnih zajednica i poslovanja malih proizvođača tradicionalnih gastronomskih proizvoda u pogledu poboljšanja njihove proizvodnje i vidljivost.

Projekat podržali:

U.S. Department of State’s Cultural Programs Division in the Bureau of Educational and Cultural Affairs kroz program World Learning.